AANKOOPSERVICE

Tegenwoordig is het vinden van een geschikte woning door de introductie van woningsites op internet simpel door u zelf te doen. Voor het zoeken van een huis bent u niet afhankelijk van een aankoopmakelaar.

 Een uitgebreid huizenaanbod kunt u bekijken op de websites www.zoekallehuizen.nl, www.dimo.nl, www.huislijn.nl  en www.jaap.nl. Deze websites bieden een ruim aanbod van te koop staande huizen in Nederland.

 Hieronder schetsen wij in het kort de aankoop van uw nieuwe woning met behulp van uw aankoopmakelaar.

 Eerste bezichtiging

 De eerste bezichtiging kunt u zelf doen. Het doel van deze bezichtiging is of de woning voldoet aan uw wensen. Wanneer uw enthousiasme voor deze woning niet is verminderd, neemt u contact op met ons kantoor.

Tweede bezichtiging

 In overleg met u en de verkoper of verkopende makelaar wordt een datum voor de tweede bezichtiging afgesproken. Uw aankoopmakelaar gaat mee, of gaat alleen naar de tweede bezichtiging voor de inspectie en waardebepaling. Ook zorgt uw aankoopmakelaar voor het complete vooronderzoek zoals: kadastrale gegevens, milieu, bestemmingsplan, de tijd dat de woning te koop staat, enzovoort. Uw aankoopmakelaar kan u adviseren om een bouwtechnische keuring te laten plaatsvinden.

Het bouwkundig inspecteren van de woning moet door een bouwkundig specialist worden gedaan. Een makelaar is daar niet toe bevoegd. Een bouwkundige keuring kan ook gebruikt worden als ontbindende voorwaarde, indien van toepassing zal uw aankoopmakelaar u hierover adviseren.

 Onderhandelen

Uw aankoopmakelaar heeft beroepshalve veel ervaring met onderhandelen. Uw aankoopmakelaar weet waar u rekening mee moet houden wat betreft prijs en voorwaarden in de onderhandeling. De onderhandelingstrategie wordt vooraf uitgebreid met u bepaald en uiteraard wordt elke actie/reactie eerst met u doorgenomen.

 Koopovereenkomst

 Wanneer de onderhandelingen hebben geleid tot het kopen van de woning, moet er een koopovereenkomst opgesteld worden. De gemaakte afspraken worden hierin vastgelegd zoals: de koopsom, de leveringsdatum, de ontbindende voorwaarden, de boete voor niet nakomen van afspraken, bankgarantie enzovoort. Vaak zal de verkopende makelaar de koopovereenkomst opstellen. Om er zeker van te zijn dat alle gemaakte afspraken goed worden vastgelegd en dat uw belangen goed en compleet worden omschreven, zal uw aankoopmakelaar deze koopovereenkomst nauwkeurig nalopen en waar nodig in overleg bijstellen.

Notaris

 Uw aankoopmakelaar is ook betrokken bij de notariŽle begeleiding. De notaris stelt op basis van de gegevens die de verkopende makelaar en/of uw aankoopmakelaar aan de notaris ter beschikking heeft gesteld de leveringsakte op. De akte wordt gecontroleerd alsmede de nota van afrekening. Deze wordt dan door u in aanwezigheid van uw makelaar, de verkopende partij en de notaris ondertekend.

Klik hier om naar ons contact formulier te gaan. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

 

 

 

 

Deze website is inhoudelijk/creatief eigendom van Makelaardij Goes en in deze hoedanigheid ook auteursrechtelijk beschermd.