ENERGIELABEL

Energielabel

 Een zuinig huis?

Doordat het energielabel sinds 1 januari verplicht is voor woningen, kunnen kopers heel gemakkelijk zien of een huis energiezuinig is. En, hoe zuiniger een huis is, hoe meer het waard is. Reden dus voor eigenaren om te investeren in energiebesparing.

Het energielabel werd al gebruikt voor apparaten en auto's. Dezelfde codering wordt nu ook voor huizen gebruikt. Klasse A (donkergroen) betekent zuinig, klasse G (rood) is zeer onzuinig.

Duurzame investeringen

Een groot deel van de woonlasten omvat nu al energiekosten. De verwachting is dat dit in de toekomst sterk zal stijgen. Met energiebesparende middelen kan dus, naast de directe besparing, de waarde van je huis toenemen. Denk daarbij aan duurzame investeringen, zoals isolatie van beglazing, vloeren, muren en dak, de verwarmingsinstallatie (bijvoorbeeld gebruikmaking van een warmtepomp) en de toepassing van zonne-energie.

Handig om te weten

Woningen die (nog geen) tien jaar oud zijn, hebben geen energielabel nodig, omdat die per definitie energiezuinig gebouwd zijn. Ook huiseigenaren die tussen 1 juli 2002 en 1 januari 2008 een Energie Prestatie Advies (EPA) hebben laten opstellen door een gecertificeerd adviseur hoeven geen energielabel te laten maken. Neem contact met ons op, dan willen wij graag met je van gedachten wisselen in hoeverre een investering in energiebesparende maatregelen een positieve invloed heeft op de waarde van je woning.
 

Handige links:
Algemene website energielabels
Energielabel gebouwen
Energielabel VROM


Klik hier om naar ons contact formulier te gaan. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

 

 

 

 

Deze website is inhoudelijk/creatief eigendom van Makelaardij Goes en in deze hoedanigheid ook auteursrechtelijk beschermd.