TAXATIE

Taxaties

Waarvoor dient een taxatie?

Een koper van een woning, een verkoper van een huis, de hypotheekverstrekker, de verzekering, de overheid en de belastingdienst vragen zich vaak af wat een woning waard is. Een taxateur kan daar een objectief antwoord op geven door middel van het uitvoeren van een taxatie van de betreffende onroerende zaak. Aan de hand van deze informatie neemt de opdrachtgever - dat kan u zijn - een beslissing ten aanzien van bijvoorbeeld aankoop of een belastingaangifte.

Wat is de reden van een taxatie ?

Het doel van een taxatie staat in relatie tot verschillende soorten waarden. Als u bijvoorbeeld uw huis te koop aanbiedt, gaat het om de verkoopwaarde van uw woning. Maar een onroerende zaak heeft meer soorten waarden. Hieronder enkele veel voorkomende waardes.

Onderhandse verkoopwaarde

Onderhandse verkoopwaarde, vrij van huur en gebruik is de prijs die bij onderhandse verkoop bij aanbieding vrij van huur en gebruik en op de voor de onroerende zaak meest geschikte wijze, na de beste voorbereiding, door de meest biedende gegadigde zou zijn besteed.

Executiewaarde

Executiewaarde vrij van huur of gebruik is de prijs die bij gedwongen openbare verkoop volgens plaatselijk gebruik, bij aanbieding vrij van huur en gebruik, door de meest biedende gegadigde zou zijn besteed.  Hierbij geldt de prijs die tot stand komt bij een veiling.

Herbouwwaarde

De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is voor herbouw van het verzekerde gebouw onmiddellijk na het voorval op dezelfde plaats en met dezelfde bestemming.

Waarde in het economische verkeer volgens de WOZ

Waarde in het economische verkeer volgens de WOZ: de belastingdienst wil graag de waarde van uw woning weten voor de bepaling van bijvoorbeeld de vermogensbelasting en het eigen woningforfait. Hiervoor neemt de fiscus de zogenoemde waarde in het economische verkeer en dit doet zij aan de hand van de WOZ (Wet Waardebepaling Onroerende Zaken).

 

Door onze ruime ervaring kunnen wij snel en deskundig een rapport voor u verzorgen.

Klik hier om naar ons contact formulier te gaan. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen.

 

 

 

 

Deze website is inhoudelijk/creatief eigendom van Makelaardij Goes en in deze hoedanigheid ook auteursrechtelijk beschermd.